Železničná polícia v pondelok zaznamenala ďalšie dve nehody na priecestiach

20.09.2005 Poprad

Bratislava 20. septembra (TASR) - Ďalšie dve nehody na železničných priecestiach zaznamenala železničná polícia v pondelok. Podľa hovorcu Železničnej polície...
Bratislava 20. septembra (TASR) - Ďalšie dve nehody na železničných priecestiach zaznamenala železničná polícia v pondelok. Podľa hovorcu Železničnej polície Jozefa Búranského sa pod ne podpísalo riskovanie vodičov.

V Prievidzi v pondelok krátko po siedmej hodine ráno neznámy vodič nákladného morového vozidla značky Liaz nerešpektoval signalizačné zariadenie na železničnom priecestí, ktoré bolo chránené závorami. To mu nezabránilo, aby vošiel na priecestie a pritom odlomil závorové rahno, čo železniciam spôsobilo škodu asi dvetisíc korún. Z miesta nehody nezodpovedný vodič ušiel, videl ho však signalista prievidzskej železničnej stanice. Prípadom sa zaoberá prievidzská dopravná polícia.
Na železničnom priecestí v Tatranskej Lomnici zasa v pondelok popoludní o 16.00 hodine 34-ročný vodič auta značky Citroen Berlingo zo Smižian dostal šmyk a prednou časťou narazil do reléového domčeka. Pri náraze si poškodil prednú nápravu a nárazník, škoda je 30 tisíc korún. Okrem toho posunul reléový domček a ohol na ňom plech. Škoda na domčeku pre ŽSR bude vyčíslená dodatočne. Prípad vyšetruje polícia Vysokých Tatier.
 

Vyberte región

mark